0
مجموع:0 ریال
22 آبان 1399

چگونه مرواریدهای پرورشی ساخته می‌شوند

ساخت مروارید پرورشی

مروارید تنها سنگ قیمتی است که توسط موجود زنده‌ی دوکفه‌ای یعنی صدف‌ها در اعماق آب‌های شور و شیرین تولید می‌شود. مروارید تنها سنگ قیمتی است که بدون نیاز به تراش به صورت کروی زیبا پدید می‌آید. مروارید یک جواهر منحصر به فرد کروی زیباست که استفاده از آن در نگین انگشتر، گردنبند، دستبند و گوشواره‌ها اکسسوری های زیبایی را پدید می‌آورد. یک جواهر کلاسیک بی نظیر که می‌توان ظاهر را آراسته و جذاب به نمایش بگذارد.در صنایع مختلف ساخت نوع مصنوعی مشابه اصل سنگ‌های قیمتی، آدمی را در تشخیص آن دچار اشتباه می‌کند. مروارید نیز از جمله سنگ‌های قیمتی است که پس از کشف طریقه‌ی ساخت مروارید توسط صدف، توانسته ساخت مروارید پرورشی را به مرحله‌ی تولید برساند. که در مقاله تشخیص مروارید طبیعی و پرورشی از یکدیگر تفاوت آن را به طور کامل بررسی کرده‌ایم.

چگونه مرواریدهای پرورشی ساخته می‌شوند

مرواریدها بر اساس تولید در صدف‌های آب شیرین و صدف‌های خوراکی آب شور به دو دسته‌ی مرواریدهای آب شیرین و مرواریدهای آب شور تقسیم می‌شوند.

طریقه‌ی تولید مروارید به صورت طبیعی

سیستم دفاعی موجود در بدن صدف در صورت احساس خطر، ماده‌ای از خود ترشح می‌کند که منجر به تولید مروارید می‌شود. این پروسه به این صورت انجام می‌پذیرد که وقتی جسم خارجی به داخل صدف نفوذ می‌کند، صدف احساس خطر کرده و برای دفاع از خود ماده‌ی آهکی از جنس کربنات کلسیوم و ماده‌ی آلی به نام کنچولین را به دور آن جسم خارجی ترشح کرده و به فرم لایه‌ای آراگونیت متبلور شده و به مرور زمان مروارید تشکیل پیدا می‌کند. این جسم خارجی می‌تواند یک موجود زنده یا مقداری شن و اشیای بی‌جان باشد که وجود آن در داخل صدف برای او مشکل ایجاد کند.

عمل مروارید سازی ندرتا توسط صدف‌ها ایجاد می‌شود، چون جسم‌های خارجی به همین سادگی نمی‌توانند وارد صدف شوند و به همین علت مرواریدهای طبیعی بسیار نادر و کمیاب هستند.

طریقه‌ی تولید مروارید به صورت پرورشی

چگونه مرواریدهای پرورشی ساخته می‌شوند

با پی بردن به طریقه‌ی ایجاد مروارید می‌توان به راحتی این کار را با دخالت انسان انجام داد. با تولید مروارید پرورشی قیمت مروارید بسیار کاهش یافت و توانایی خرید آن را برای همه‌ی افراد جامعه مهیا ساخته است.

پرورش دهندگان مروارید کار خود را با صید صدف مادر آغاز می‌کنند و سپس با تکثیر صدف مادری تعداد آن را افزایش می‌دهند. در مرحله‌ی ورود جسم خارجی به بدن صدف، پرورش دهندگان مروارید با سوراخ کردن صدف، تکه‌ی کوچکی از پوست آن را به داخل صدف هدایت می‌کنند. جسم خارجی در صدف باعث ایجاد زخم می‌شود که در این صورت صدف شروع به تولید کربنات کلسیوم کرده و دور ماده‌ی خارجی را می‌پوشاند که بعد از انجام این کار کره‌های تو در تو در مروارید ایجاد شده و سپس توسط انسان خارج می‌شوند. در طول پروسه‌ی تشکیل مروارید به صورت مکرر صدف‌ها توسط کارشناسان این حوزه تحت کنترل قرار می‌گیرند تا از کیفیت و رشد مناسب آن اطمینان حاصل کنند. مرواریدها پس از خارج سازی، مقداری تمیز کاری و انجام ریزه کاری به مرحله ی فروش می‌رسند.

مرواریدهای پرورشی و مرواریدهای طبیعی در ساختار تشکیل لایه‌های کربنات کلسیوم و همچنان وزن آن ها متفاوت هستند. لایه‌های تشکیل دهنده‌ی مروارید طبیعی به صورت لایه‌های کروی تو در تو و مروارید پرورشی به صورت لایه‌های دایره‌ای روی هم قرار گرفته‌اند. تشکیل مرواریدهای طبیعی گاها هفت سال به طول می‌انجامد و همین باعث فشرده بودن و بالا بودن وزن آن‌ها در مقایسه با مرواریدهای پرورشی است که از موارد تشخیص مرواریدهای طبیعی و پرورشی محسوب می‌شود.

گالری طلا و جواهر اونیکست

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
برگشت به بالا
Scan via WeChat App to follow Graff