خریدار گرانترین الماس دنیا چه کسی هست؟
الماس یکی از کانیهای شگفتانگیز تشکیل شده در جهان است که سختی بسیار بالای آن نسبت به کانیهای دیگر در منحصربه فرد بودن آن نقش بالایی را ایفا کرده است. الماسهای گرانقیمت به دو گروه الماسهای خالص و الماسهای فانتزی تقسیم میشوند. الماسهای خالص به الماسهایی میگویند که هیچ رنگی در آن وجود نداشته و دارای درجهی شفافیت بسیار بالایی باشند. الماسهای فانتزی به گروهی از این کانیها اطلاق میشود که دارای رنگهای آبی، بنفش، صورتی، سبز و … باشند. الماسهای فانتزی به دلیل نادر و کمیاب بودن نسبت به الماسهای دیگر از قیمت بسیار بالایی برخوردار هستند. خریداران الماسهای فانتزی به دلیل زیبایی منحصر به فرد آن از هیچ هزینهای فروگذار نیستند. در ادامهی این مقاله به خریدار گرانقیمتترین الماس دنیا اشاره خواهیم کرد.
دلیل نایاب بودن الماسهای فانتزی و رنگی
جالب است بدانید که استخراج الماس به همین سادگیها صورت نمیگیرد و به طور متوسط برای یافتن یک قیراط الماس دهها تن خاک غربال میشود و همچنین ۵۰ درصد وزن الماس نیز پس از تراش و صیقل کاهش مییابد. و همچنین در میان ۳ هزار قیراط الماس، تنها دو قیراط آن از نوع فانتزی بوده که حدود ۸۵ درصد از رنگهای یافت شده به رنگ زرد و قهوهای میباشند. پس با این اوصاف حقیقتا رنگهای فانتزی کمیاب و نادر هستند و چنین قیمتهای بالایی برای این نوع از الماسها زیاد هم دور از ذهن نمیباشد.
الماس صورتی
یک نمونه از گروه الماسهای فانتزی به رنگ صورتی توسط جواهرفروش لندنی با حضور کارشناسان الماس آمریکا به قیمت ۴۶ میلیون دلار خریداری شد. که این خرید الماس صورتی ۲۴ قیراطی را تبدیل به گرانترین الماس موجود در جهان کرد. الماسی که تصور میرفت تنها با قیمت ۲۷ تا ۳۸ میلیون دلار فروش رود، بالاترین قیمت، یعنی ۴۶ میلیون دلار را ازآن خود کرد. این فروشنده کسی نبود جز لورنس گراف که در حراجی “ساوث بی” این الماس را به یک جواهر ساز مستقر در لندن فروخت.
این نمونه از الماس بسیار نادر است و نذیر آن در کل جهان وجود ندارد و تنها نمونهی مشابه آن ۶۰ سال قبل آن هم یکبار مورد خرید و فروش قرار گرفت و پس از آن دیگر کسی چنین الماسی را با این وزن ندیده است. کارشناسان فراوانی اصل بودن این الماس را تصدیق کردهاند.
الماس آبی
پیش از این الماس صورتی، الماسی به رنگ آبی ۳۵ قیراطی بود که در سال ۱۹۷۸ رکورد گرانقیمتترین الماس را با ارزش ۲۴ میلیون دلاری به نام خود ثبت کرده بود. همانطور که اشاره شد الماسهای رنگی به ویژه، رنگهای صورتی، آبی، سبز بسیار نایاب و گرانقیمت میباشد.
گفته میشود که سفارشدهندهی خرید این الماس کسی نبوده جز همسر دیوید بکهام فوتبالیست انگلیسی و برخی دیگر مدونا خواننده ی آمریکایی را صاحب اصلی آن میدانند. و به دلیل کاهش حواشی پیرامون سلبریتیها به طور مستقیم اقدام به خرید آن نکردند.
بیشتر افراد در این تصور بودند که الماسهای خالص با درجهی شفافیت بالا درصدر جدول گرانقیمتترین کانیهای جهان واقع هستند، ولی همانطور که در این مطالعه پی به آن برده شد، الماسهای فانتزی و رنگی، پرچمدار با ارزشترین کانیهای موجود در جهان میباشند.