مراحل ساخت طلا و جواهر
طراحی و ساخت طلا و جواهرات یکی از هنرهای بسیار جذاب است که مهارت بالا و دانش مناسب خود را میطلبد. روند طراحی تا ساخت طلا شامل مراحل متعددی است که در ادامه به توضیح هر کدام از آنها میپردازیم. مراحل ساخت طلا و جواهرات شاید در نظر اول ساده و راحت به نظر بیایند ولی نیاز به دقت، ظرافت و زمان دارند.
ایدهپردازی
ایدهپردازی یکی از مراحل بسیار مهم و حساس هر صنعت تولیدی محسوب میشود که ساخت طلا و جواهر نیز از این امر مستثنی نیست. آشنایی با مد روز و طرحهایی که متقاضی بیشتری دارند میتواند ما را در طرح ایدههای خلاق و مناسب کمک کند.
طراحی
در این روش فرد طراح، پس از طراحی دو بعدی اثر مورد نظر، اقدام به طراحی سه بعدی در نرم افزار میکند. حکمت طراحی قبل از ساخت رفع ایرادات ممکن در اثر مورد نظر است. طراح برای اینکه طرح مناسب و آمادهای را برای ساخت طلا و جواهرات ارائه دهد باید با اصول مخراج کاری آشنا باشد که همهی این موارد پیش زمینههایی برای آماده سازی اثر برای پرینت سه بعدی است.
قالب سازی سه بعدی
در مرحلهی قالب سازی از موادی به نام رزین استفاده میشود که هر چه از کیفیت بالایی برخودار باشد قالب پرینت شده بی نقصتر خواهد بود. دستگاه پرینتر سه بعدی پس از دریافت فایل سه بعدی اثر، اقدام به ساخت قالب با رزین میکند.
ریختهگری
این مرحله با ریختن مواد مورد نظر در قالب آغاز میشود. هر چه قالب از کیفیت بالاتری برخودار باشد نتیجه ی کار مورد رضایت خواهد بود. آشنایی با ابزار و دستگاههای مورد استفاده و همینطور درجههای حرارت لازمهی این مرحله است.
سوهان کاری طلا
نهایت هنر و ظرافت طلاساز در این مرحله خود را به نمایش میگذارد. این مرحله از حساسیت بسیار بالایی برخودار است مخصوصا زمانی که جواهر ساز با فلزات گرانقیمت چون پلاتین و طلا سرکار دارد.
مخراجکاری
جواهرات، ترکیبی از فلزات و سنگهای قیمتی هستند و این مرحله مخصوص ساخت جواهرات میباشد. در این مرحله که مرحلهی بسیار حساسی نیز هست سنگهای تهیه شده در جای مناسب خود روی طرح مورد نظر قرار میگیرند. این مرحله خود شامل مراحل متعددی است که به صورت متوالی انجام میشوند.
تمیزکاری و پرداخت
در این مرحله قسمتهای اضافی به دقت از روی طرح جدا میشوند و اثر صیقل داده میشود تا درخشندگی لازم را به دست آورد. این مرحله مقدمهای برای مرحلهی آبکاری میباشد.
آبکاری طلا
این مرحله آخرین مرحله در صنعت جواهر سازی محسوب میشود که روشهای مختلفی دارد. آبکاری سیانیدی با ضخامت پایین طلا به رنگهای مختلف سفید، زرد، رزگلد و … از روشهایی است که در کارگاههای طلا و جواهر سازی کاربرد دارد.
مراحل ساخت طلا و جواهرات بسیار متنوع و هر مرحله دارای جذابیتهای منحصر به فرد خود است. این شغل به دلیل ایجاد تنوع بالا و هیجان از جمله شغلهاییست که تکرار در آن معنایی ندارد و شما در هر مرحله از نتیجهی کار خود شگفت زده خواهید شد. طرحهای مختلفی که در هر مرحله به نتیجهی دلخواه شما میرسند میتواند بسیار شگفت انگیز و دلنشین باشد.