برلیان های مشهور جهان
الماس یکی از سنگهای قیمتی بسیار ارزشمند است که علاوه بر صنعت جواهرسازی به علت داشتن ویژگیهای منحصر به فرد و سختی بالا در صنایع دیگر نیز کاربرد دارد. این سنگ در شرایط بسیار سختی چون فشار و دمای بالا در اعماق زمین ساخته میشود و به همین دلیل بسیار کمیاب میباشد. الماس در ابتدا ممکن است دارای رنگ سیاه و تیره به نظر برسد ولی پس از تراش و صیغل، انعکاس نور به صورت شگفتانگیزی در آن خودنمایی خواهد کرد. نوع برش الماسها با هم متفاوت است و هر برش نام مخصوص به خود را دارد که یکی از رایجترین و محبوبترین آنها برلیان میباشد. در این مقاله سعی داریم برلیانهای مشهور موجود در جهان را به اتفاق هم بررسی کنیم.
- برلیان درسدن: برلیان درسدن در تالار سبز شهر درسدن نگهداری میشود. این برلیان دارای وزنی حدود ۴۱ قیرات است. محققان احتمال میدهند که این الماس از کشور هند آمده باشد. معدنهای اکتشافی الماس برای اولین بار در هند یافت شد و این تفکر ناشی از تاریخچهی پیدایش الماس میباشد که پس از گذشت سالها، معدنهای مختلفی در سراسر جهان برای استخراج الماس شناسایی شد.
- برلیان هوپ: وزن این برلیان حدود ۴۴٫۵۰ قیرات میباشد و توسط فردی به نام هوپ در سال ۱۳۸۰ در شهر لندن خریداری شده است. گفته شده که این الماس در انقلاب کبیر فرانسه از صاحب اصلی آن به سرقت رفته و مجدد تراش خورده شده است. اکنون این برلیان در موزهی اسمیتسونین در ایالت متحده نگهداری میشود.
- برلیان کولینان: این برلیان یکی از بزرگترین الماسهای کشف شدهی جهان میباشد که وزن ابتدایی آن حدود ۳۱۰۶ بوده و پس از تراش به وزن ۵۳۰٫۲۰ قیرات تعدیل پیدا کرده است. بزرگترین جواهر ساخته شده از آن کولینان یا همان ستارهی بزرگ آفریقا نام دارد. تکهی دومی نیز از این الماس به نام ستارهی کوچک آفریقا وجود دارد که هر دو در جواهرات سلطنتی انگلستان و روی تاج سلطنتی قرار گرفته شده است.
- برلیان ویتل باخ: رنگ خاستری-آبی این برلیان بسیار زیبا و چشمنواز است که جزو موارد نادر از این دسته سنگهای قیمتی میباشد. این الماس در قرن هفدهم کشف شده و هدیهای بوده از طرف پادشاه اسپانیا به ماری ترز که بعدها به حراج گذاشته شد. این برلیان وزنی معادل با ۳۵٫۶ قیرات دارد.
- برلیان فلورنتین: این الماس به مرور زمان مفقود شده است. گفته شده این برلیان جزو داراییهای خانوادهی مدیسی در فلورانس بوده است، سپس در قرن هجدهم روی تاج سلسلهی هابسبورگ تعبیه شده است که بعد از جنگ بین الملل گم شده و دیگر کسی آن را ندیده است.
- برلیان ناساک: برلیان ناساک نیز جزو مواردی است که دوبار تراش خورده است و وزن آن به ۳۸٫۴۳ قیرات کاهش یافته است. وزن اولیه ی آن حدود ۹۰ قیرات بوده که در معبد شیوا واقع در کشور هند توسط انگلیسیها رباییده شده و توسط فردی به نام هری وینستون مجدد تراش خورده است که در یک حراجی بسیار بزرگ به شخص آمریکایی به نام ادوارد هَند فروخته شد.
این الماسها که همکی با تراش کلاسیک برلیان صیغل داده شدهاند بر اساس بزرگی و وزن بالا به شهرت رسیدند که معمولا به دست بزرگان رسیده و نهایتا در مکانهای مختلف همانند موزهها نگهداری میشوند.