آشنایی با زمرد طبیعی و زمرد مصنوعی
اگر از علاقمندان دنیای سنگ های قیمتی و جواهرات باشید، به طور حتم بارها اسم زمرد طبیعی و زمرد مصنوعی را شنیدید. همانطور که شاید اطلاع داشته باشید زمرد از جمله سنگ های قیمتی میباشد که در صنعت جواهرسازی و طلا بسیار مورد استفاده قرار میگیرد. چنانچه از نزدیک این جواهر قیمتی را دیده باشید. متوجه میشوید که این سنگ قیمتی سبز رنگ در درون خود دارای ناخالصی هایی میباشد.
در صورتی که تمایل دارید اطلاعات بیشتری در مورد انواع زمرد من جمله زمرد طبیعی و زمرد مصنوعی دریافت کنید. ما شما را به خواندن این مقاله تا انتها دعوت میکنیم.
سنگ زمرد طبیعی چیست؟
همانگونه که در مقدمه این مقاله تحت عنوان آشنایی با زمرد طبیعی و زمرد مصنوعی هم اشاره کردیم. بایستی بگوییم. سنگ گرانبهای زمرد یک بریل پگماتیت با بلورهای شش ضلعی است. جالب است بدانید برای تشخیص زمرد اصل از غیر اصل به راحتی از طریق چشم این امکان برای افراد فراهم است و نیاز نیست از ابزارآلات خاصی برای شناسایی اصل بودن آن استفاده کرد.
ناگفته نماند که در انگلیسی به این سنگ قیمتی Emerald میگویند. از سویی، این را بدانید که زمرد واژه عربی که از کلمه یونانی اسماراگدوسی گرفته شده است.
بسیاری اوقات پیش آمده و از خود پرسیدید چه معیارهایی را برای تشخیص سنگ زمرد میتوان مبنا قرار داد تا به راحتی آن را از سایر سنگ ها و جواهرآلات شناسایی کرد. در ادامه مبحث معرفی سنگ زمرد طبیعی و سنگ زمرد مصنوعی توجه شما را به این پارامترها آن هم با توضیحی مختصر در مورد هر یک جلب مینماییم.
معیارهای تشخیص سنگ گرانبهای زمرد شامل: رنگ، برش، وزن، پاکی میباشد. همین قدر بدانید که از نظر این ۴ پارامتر، سنگ Emerald مرغوب و با ارزش است که درصد یا میزان رنگ سبز بیشتر از طیف رنگی دیگری چون زرد، آّبی میباشد. سنگ های تیر رنگ از زیر مجموعه سنگ زمرد به شکل تسبیح و دامله تراش میخوردند. پس سنگ زمرد، در کنار داشتن رنگ سبز، زمانی میتواند از درجه و ارزش بالایی داشته باشد که از درخشندگی قابل قبولی هم برخوردار باشد. از طرف دیگر، جا و مکانی که در آن، زمرد استخراج شده نیز میتواند تا حدود زیادی بر ارزش و اعتبار آن از نظر درخشندگی، پاکی بیافزاید.
در مورد وزن هم بایستی گفت، این مسئله تفاوت هایی را دارا میباشد. یعنی سنگ های هستند که وزن کمی دارند، منتها سطح وسیعی را در بر میگیرند. در مقابل سنگ اسماراگدوسی که وزن بالایی دارد مشاهده میشود که از سطح کمتری برخوردار میباشد. چگونگی تراش دادن سنگ با ارزشی چون زمرد هم نقش مهمی در افزایش ارزش و بهای آن دارد. نکته مهم در مورد تراش چنین سنگ هایی بایستی بدانید آن است که، زمرد به تراش بسیار حساس هستند. سنگ زمردی مانند امرالد کات، از جمله مهمترین سنگ های گرانبهای زمرد میباشد که به صورت مستطیلی تراش میخورد.
در بخش بعدی سعی میکنیم قدری در مورد سنگ زمرد مصنوعی صحبت کنیم تا بیشتر به تفاوت های میان اصل و غیر اصل بودن این سنگ گرانبها پی ببرید.
سنگ زمرد مصنوعی چیست؟
در این قسمت میخواهیم در مورد سنگ زمرد مصنوعی با شما صحبت کنیم، تا بهتر بتوانید سنگ طبیعی اسماراگدوسی را از مصنوعی آن تشخیص دهید. در هنگام بررسی و مطالعه سنگ ها و جواهراتی چون Emerald وقتی به بخش تاریخچه ظهور سنگ های مصنوعی زمرد میرسیم متوجه میشویم این سنگ ها برای اولین بار ۱۸۴۸ روی کار آمدند تا در دنیای جواهرات و طلا به رقابت با نوع طبیعی خود بپردازند. همین موضوع سبب شد تا به کمک راهکارهایی به راحتی سنگ های اصل اسماراگدوسی را از بدل شناسایی شود و دست سودجویان این حوزه کوتاه شود.
یکی از راهکارهای شناسایی سنگ زمرد طبیعی از سنگ مصنوعی آن است که سنگ را در معرض نور ماورای بنفش قرار دهید. زمانی که این روش را پیاده کردید متوجه میشوید که نوع مصنوعی نور را بیشتر از خود منتقل میکند. گاهی هم برای اینکه ترک و شکاف سنگ های زمرد مصنوعی قابل تشخیص نباشد، آن را در روغن هایی خاصی فرو میبرند تا آنها را از نظر پنهان کنند.