0
مجموع:0 ریال
30 دی 1399

سنگ فیروزه و خصوصیات آن

سنگ فیروزه و خصوصیات آن

رنگ جذاب سنگ فیروزه می‌تواند آرامش بخش نگاه هر بیننده‌ای باشد. رنگ آبی روشن تا آبی تیره سنگ فیروزه همواره مورد توجه بسیاری از افراد جوامع مختلف بوده است. این سنگ دارای دو نوع فیروزه‌ی شجر و فیروزه‌ی عجمی است. هر چه رنگ این سنگ روشن‌تر و نزدیک به آبی آسمانی باشد ارزش آن نیز بیشتر می‌شود. این سنگ دارای خواص بسیار زیادی است و همین دلیل باعث جذب افراد مختلف به این سنگ شده است.

سنگ فیروزه و خصوصیات آن

سنگ فیروزه و خصوصیات آن

سنگ قیمتی فیروزه از جنس فسفات آبدار آلومینیوم و مس با ساختار کج وجهی می‌باشد. این سنگ زیبا دارای شفافیتی کدر و مومی شکل دارد. سختی این سنگ ۵ تا ۶ موس می‌باشد که تحت تاثیر محلول‌های اسیدی در محیط آبی تشکیل می‌شود و به صورت توده‌های فشرده یا رگه هایی جداگانه در داخل شکاف سنگ‌ها به صورت گرد یا قلوه‌ای شکل بدست می‌آید. این سنگ معمولا در مناطق خشک تشکیل می‌شود که حاوی صخره‌های به جا مانده از فعالیت‌های آتشفشانی باشد یا حرارت زمین در شکل‌گیری آن دخالت داشته باشد. هر چه میزان ناخالصی و حباب‌های درون آن کمتر باشد میزان درخشندگی و شفافیت آن بیشتر شده و ارزش آن نیز به مراتب بالاتر می‌رود. علت تفاوت رنگ در این سنگ نسبت فلز آهن به مس می‌باشد.

تاریخچه‌ی نام فیروزه

در ابتدا ایرانیان این سنگ را پیروزه به معنای پیروزی می‌نامیدند، سپس اعراب این واژه را معرب کرده و آن را فیروزه خواندند. در زبان انگلیسی فیروزه را به اسم سنگ ترکی می‌شناختند. دلیل این نامگذاری عبور این سنگ‌ها برای صادرات از مسیر ترکیه صورت می‌گرفت و همه در این تصور بودن که این سنگ از ترکیه استخراج می‌شود. در حالی که در ترکیه نیز به آن فیروزه گفته می‌شد. استخراج نوع مرغوب سنگ فیروزه در ایران و از معادن نیشابور انجام می‌شود که قدمتی سه هزار ساله دارد. در قرن چهاردهم سنگ فیروزه در اروپا از ارزش بسیار بالایی برخوردار بود که پس از شکست قدرت کلیسای کاتالوگ رم به استفاده در صنعت جواهرسازی بدل شد.

کاربرد سنگ فیروزه

سنگ فیروزه و خصوصیات آن

همانطور که مشاهده می‌کنید از دیرباز از این سنگ زیبا در ساخت مکان‌های مقدس و تزیین مساجد و بناهای مهم استفاده شده است. این نوع معماری استفاده از فیروزه بعدها به هند نیز راه پیدا کرد، به طوری که ساخت تاج محل با سنگ‌های زینتی فیروزه صورت گرفته است. رنگ سنگ فیروزه به قدری آرامشبخش است که از آن به بهشت خدا در روی زمین یاد می‌شود. بر اساس کاوش‌های باستان شناسی این سنگ همواره در گورهای اشخاص مهم و ثروتمند در حوزه‌ی قفقاز یافت شده که همگی از نوع فیروزه‌ی ایرانی می‌باشد.

یکی از مهم‌ترین تحقیقات در حوزه‌ی باستان شناسی به اسکلت زن ۴۵ ساله‌ای برمی‌گردد که یک قطعه فیروزه در نزدیکی کمر خود به همراه داشته و قدمت این اسکلت به ۴۳۶۰ سال قبل از میلاد مسیح بازمی‌گردد.

متاسفانه به دلیل نبود فناوری در ایران برای پرداخت روی این سنگ، آن را به صورت خام به ترکیه صادر می‌کنند. ترکیه نیز با استفاده از تراش و فرآوری آن را به نام فیروزه‌ی ترکی به مناطق مختلف جهان ارسال می‌کند. به همین منظور کشورهایی چون چین، هند و ایتالیا نیز در تلاش هستند تا مرکزیت تجاری این کانی جذاب و ارزشمند را به خود منصوب کنند.

خواص سنگ فیروزه

در ایران باستان مردم معتقد بودند به همراه داشتن سنگ فیروزه می‌تواند فرد را از مرگ‌های غیرطبیعی و چشم بد دور کند. و همچنین معتقد بودند که نگاه کردن به این سنگ باعث روشنی چشم می‌شود و بینایی را افزایش می‌دهد.

گفته می‌شود این سنگ زیبا در درمان بیماری‌های تنفسی، التهاب حنجره، تقویت سیستم ایمنی بدن و کاهش استرس موثر است. این سنگ مخصوص متولدین ماه آذر می‌باشد و همینطور متولدین بهمن و اردیبهشت نیز می‌توانند به عنوان سنگ ماه فرعی خود از آن استفاده کنند.

گالری طلا و جواهر اونیکست

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
برگشت به بالا
Scan via WeChat App to follow Graff